Unod a “banánt”, az üres pirítóst, a puffasztott rizst pedig már meg se tudod rágni? Reggeli rohanásba szeretnél valami táplálót mégis finomat enni, ami talán még laktató is, energiával is feltölt, úgy eltelít, hogy szinte egész délelőtt nem gondolsz arra mit is kellene enni?

Akkor mit szólnál hozzá, ha mutatnék neked egy remek alternatívát, ami szerintem tökéletesen beilleszthető a diétába és közben egészséges és tápláló is?

 

 

Bizony, a zabpehelyről beszélek, ami a diétás reggelik egyik királya vagy királynője, ahogy tetszik, ráadásul a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, már ami a variációkat illeti. Nem hiszel nekem? Akkor gyorsan mutatok neked négy megdönthetetlen érvet, hogy a mi álláspontunk szerint miért is a zabpehely az egyik legjobb megoldás reggeli gyanánt.

Rostokban gazdag

Azt már többször említettem neked az írásaimban, hogy mennyire fontos a rostban gazdag táplálkozás, hiszen ez a megfelelő emésztés és anyagcsere alfája és omegája. Ha sok rostot fogyasztasz, akkor hamar elejét veheted az elhízásnak, a székrekedésnek és akár a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is hatékonyan csökkentheted.

A zabkása pedig nem csak, hogy tartalmaz rostot, de bővelkedik is benne, ráadásként ekkora mennyiség már a koleszterinszint csökkentésében is aktívan részt vehet, sőt a vércukorszintet is stabilizálhatja. Hát kell ennél több? Nyugi, folytatom még az érveket!

Gyorsan meg van!

A zabkása egyik legpozitívabb tulajdonsága, hogy nagyon hamar elkészül. Mondhatni pikk-pakk kész. Plusz rengeteg módon variálhatod: két bögre hideg vízhez adhatsz egy kis mandulát, rizs vagy akár kókusztejet, ahhoz mehet a zabpehely, de a vizet és a növényi tejeket is kedvedre variálhatod.

Ha ezek meg vannak kezd el főzni a hozzávalókat, forrás után pedig 1-2 percig hagy állni, fedd le és mikor kihűlt már ízesítheted is. Az ízesítésnek csak a kreativitásod szabhat határ. Isteni finom fahéjjal, cukormentes kakaóval, mézzel, kókusszal is, de igazából bármivel eheted, amivel csak akarod.

 

Tápanyagban gazdag és hamar eltelít

A zab rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ezáltal a zabkása valódi vitaminbomba. Bővelkedik B-vitaminban, szelénben, E-vitaminban, magnéziumban, foszforban, cinkben, mangánban, de rengeteg vasat is tartalmaz.

Ha pedig mindez nem volna elegendő nagyon hamar el is telít, így ha reggelire eszel egy tál zabkását a tapasztalatok alapján nem leszel éhes hosszú órákon át. Ráadásul egy adag csupán 150-200 kalóriát tartalmaz, a rostok mellett pedig rengeteg fehérjét tartalmaz, így a diétás étrendbe is nagyszerűen beilleszthető.

Diéta idején nagyszerű választás

Vagyis, ha fogyózol, akkor a zabkása az egyik legkiválóbb reggeli, amit csak választhatsz. Hiszen, ahogy fentebb is írtam hosszú időre eltelíthet, serkentheti az emésztést és felpörgetheti az anyagcsere folyamatokat is. Amikor pedig a fogyózásod idején nehezen mondasz le az édességekről, a zab akkor is remek választás, hiszen szuper sütemények készíthetők belőle, így az édesszájúak számára is nagyszerű alternatíva lehet.

Azonban van a zabnál is jobb rostforrás, mely gluténmentes, anyagcseregyorsító, méregtelenítő hatású, finom, mindezek mellett minimális kalóriával rendelkezik! Érdekel? Ide kattintva tudsz utánaolvasni! ->

Legközelebb pedig egy finom, laktató, kevés kalória tartalmú, egészséges étel receptjével érkezem.


Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 szavazat, átlag: 4,68 az 5-ből)
Loading...